rechtstreekse donatie!

Besteding gelden

Besteding gelden

In de loop van januari bekeken we de mogelijkheden voor besteding van de laatste gedoneerde gelden in 2016, waaronder het prachtige Charity-bedrag van Kathmandu Outdoor (€ 1964). Totaal konden we 3700 euro overboeken naar Nepal; dit bedrag is verdeeld tussen de school in Helambu en de medische post in het Solo-gebied.

Er wordt € 2600 gestoken in de school in Kakani (Helambu), voor de start van een ‘hostel’. Er zijn helaas nog behoorlijk wat leerlingen die geen goed dak onder het hoofd hebben sinds de aardbeving. Het gebouw voor het hostel is onlangs gereed gekomen, maar het geld ontbrak voor de inrichting. Met onze donatie konden bedden en keukenspullen worden aangeschaft. Dit is het project dat we bezochten in januari 2016 (zie eerdere blogs).
Van de overige € 1100 zijn extra bedden, matrassen en beddengoed gekocht voor de medische post in Khastap, in het Solo-gebied, die onlangs is heropend.
Voor beide projecten zijn we nog in afwachting van foto’s (bijgaande foto is genomen in het nog oude, overeind staande gebouw in Khastap).

Verder is er afgelopen tijd via lezingen € 151 euro gedoneerd in het donatie-busje, waarvoor grote dank!