rechtstreekse donatie!
 

Schoolmeubilair in gebruik

Zo’n zestig tafels en banken, plus een aantal bureau’s voor docenten voor de school in Basa/Khastap (Solo-gebied Nepal) zijn klaar. Dankzij de donaties aan Stichting Topaspiraties konden deze terplekke in het 2000 meter hooggelegen dorp worden gemaakt. Werk voor vijf man, gedurende een aantal weken.

We bezochten de school 12 december jongstleden en waren getuige van de onthulling van het nieuwe smart board. Na afloop bezochten we de timmerwerkplaats, op zo’n vijf minuten afdalen van de school. Het was indrukwekkend te zien hoe een start was gemaakt en de lokale houten planken werden gezaagd. Op een open plek in de begroeide helling, in de buitenlucht. Bovenstaande foto van het timmerwerk dateert van januari jl. En nu, 2 maanden later, is alles in gebruik genomen. Hoe dankbaar om te vernemen.

0

Smartboard op school Basa!

Afgelopen december 2023 trokken vijf vrouwen met Katja Staartjes en Chhiree Sherpa door het Solo-gebied in Nepal; het gebied ten zuiden van Mount Everest. Een belangrijk onderdeel van de reis vormde het bezoek aan de Shree Himalaya Secondary School in Khastap/Basa, een van de scholen die vanuit Stichting Topaspiraties worden ondersteund.
Totaal ontvingen we afgelopen najaar maar liefst 200 giften, grotendeels via de actie met Go Fund Me. In totaal kon een bedrag van 9000 euro worden overgemaakt naar Nepal, ruim boven de gehoopte doelstelling van 8000 euro. Dankzij deze donaties kon het volgende worden aangeschaft: smartboard, omvormer & accu’s, geluidsinstallatie en sportattributen. Verder is er work in progress: er worden terplekke zo’n 60 houten tafels en schoolbanken getimmerd van lokaal hout.

Ter gelegenheid van onze komst was een ceremonie georganiseerd, met speeches van de schoolleiding & lokale overheid. En met traditionele dansen in prachtige klederdracht volgens de Rai-cultuur. Overweldigend om deze ceremonie mee te hebben kunnen maken. Zoveel dankbaarheid voor de ondersteuning dankzij alle giften. Het smartbord, dat begin december al was getransporteerd, werd terplekke onthuld. De school blijkt een primeur te hebben; de eerste school in de regio die over een dergelijk bord beschikt!

Behalve de school in Khastap konden we de Siddhakali Primary school in Khuskum helpen met een laptop en printer. Het is een schooltje met slechts 3 leraren en 24 leerlingen, een uur lopen vanaf Basa. Het was zo dierbaar om de blijdschap te zien bij Head Teacher Lila Devi Gurung; voor haar school vormt dit de eerste stap naar digitalisering.

Grote dank aan alle donateurs die bovenstaande hulp mogelijk hebben gemaakt.
Voor nu wensen we iedereen een gezond en goed 2024!

0

Steun School Basa/Khastap

Binnenkort vertrek ik (Katja) met vijf vriendinnen naar Nepal, waar we een trektocht maken in het Solo-gebied, ca. 60 km ten zuiden van Mount Everest. Een belangrijk aspect van de tocht is het bezoeken van de Shree Himalaya Secondary School in Basa/Khastap, even ten oosten van Phaplu. Deze school steunen we met onze stichting sinds een aantal jaren.

We willen de school helpen met een digitaal display voor interactieve lessen en presentaties. Sinds kort is er beter internet, waardoor de mogelijkheden zijn uitgebreid op onderwijsgebied. Er is verder een tekort aan houten tafels en banken voor de leerlingen. En er is de wens te beschikken over meer sport-attributen. Daarover plaatsten we eerder dit blog.
Ons oorspronkelijke doel was 6000 euro in te zamelen. Inmiddels is dat bedrag gehaald dankzij het grote aantal donaties en de Go Fund Me-pagina. Echt geweldig! We hebben ons doel daarom verder verhoogd naar 8000 euro. Met dit extra bedrag kan de steun worden uitgebreid en zal onder meer worden aangeschaft: accu’s, omvormer etc. om te zorgen voor een stabiele stroomvoorziening. De elektriciteit valt namelijk geregeld uit.

Grote dank aan alle donateurs en aan iedereen die nog een gift doet, rechtstreeks, dan wel via Go Fund Me.

 

0

Onderscheidingen Katja Staartjes

Afgelopen halfjaar was bijzonder voor oprichter en voorzitter van onze stichting, Katja Staartjes; zij ontving maar liefst 3 onderscheidingen. Twee daarvan kwamen uit handen van de Nepalese ambassadeur H.E. Mr. Gahendra Rajbhandari. Allereerst was dat op 27 mei j.l. de Knight of the Himalayan Order, tijdens het Nepal congres, georganiseerd vanuit Nepal Federatie Nederland.
En op 10 september ontving Katja de Token of Love na afloop van de Nepal Dag 2023, georganiseerd door o.a. de Nepal Development Academy. Beide onderscheidingen waren te danken aan haar liefdadigheidswerk voor Nepal, en de rol die zij vervult om anderen in contact te brengen met het land voor toerisme dan wel ontwikkelingsprojecten.

Eerder dit jaar, op 26 april 2023 ontving de bergbeklimmer en Nepal-kenner een koninklijke onderscheiding: Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Dit op voordracht van de Nederlandse Klim- en Bergsportvereniging. Hier een link naar het bericht dat de NKBV daar toen over plaatste op de website.

Katja is zeer dankbaar en vereerd met deze onderscheidingen en waardering, en wil benadrukken dat de hulp vanuit deze stichting vooral mogelijk wordt gemaakt dankzij de donateurs en hun giften. Dus grote dank aan alle betrokkenen!

 

0

Inzameling school Basa

Stichting Topaspiraties beoogt voor de rest van dit jaar geld in te zamelen voor de Shree Himalaya Secondary school in het dorp Basa/Khastap. Deze school ligt op 2000 meter hoogte in het gebied Solo, ca. 60 km ten zuiden van Mount Everest. Hier volgen zo’n 300 kinderen/jongeren van 6 tot 18 jaar onderwijs.

Sinds kort is er beter internet, waardoor de mogelijkheden flink zijn uitgebreid op onderwijsgebied. Vandaar de behoefte aan een digitaal display voor interactieve lessen en presentaties. Er is verder een tekort aan tafels en banken voor de leerlingen. En er is de wens te beschikken over meer sport-attributen.
Veel jongeren trekken naar de hoofdstad Kathmandu voor onderwijs. Veel beter is natuurlijk, als de jeugd in de thuisregio blijft wonen en terplekke naar school gaat. Maar dat betekent wel dat meegaan in de digitalisering een must is. En als het gaat om sport: dat bevordert niet alleen de gezondheid, maar ook de sociale cohesie en plezier.

Giften worden in dankbaarheid ontvangen en kunnen worden overgemaakt naar de bankrekening met IBAN nr: NL38 INGB 0009 3584 78  ten name van Stichting Topaspiraties.

Eind november / begin december 2023 zal het ingezamelde bedrag 100% worden overgeboekt, respectievelijk worden overhandigd in Nepal, door een zestal Nederlandse vrouwen, die de school bezoeken.

N.B. Eerder ondersteunde Stichting Topaspiraties de school met laptops en een beamer. Tijdens corona is hulp geboden met beschermingsmiddelen. Daarna is een positieve impuls gegeven met sport-attributen en een accordeon.

0

Wasruimte school Chharka

In navolging op de ondersteuning vorig najaar, heeft stichting Topaspiraties opnieuw een donatie kunnen doen aan de Shree Chharka Bhot Basic School in Dolpo. Deze school ligt op 4350 meter hoogte en is alleen te voet bereikbaar, na een dagenlange trektocht over passen van ruim 5000 meter. Het is de hoogstgelegen school van het Himalaya-land Nepal.

Dankzij de donatie van voedingmiddelenbedrijf Rixona en een paar trouwe individuele donateurs hebben we € 2500,- kunnen overmaken naar de school. Het bedrag zal worden aangewend voor het begrotingstekort van twee gemeenschappelijke wasruimtes, met douches en toiletten. Een zonneboiler zorgt voor warm water.
Het betreft een grote vooruitgang qua hygiëne en voorzieningen; op dit moment is er geen enkele wasmogelijkheid anders dan een kraantje, en er zijn buiten slechts 2 toiletten, voor ruim 80 leerlingen.

Toen wij vorig najaar de school bezochten was het washuis in aanbouw. Het is betekenisvol om een bijdrage te kunnen leveren aan de verdere betegeling en afwerking van het gebouw. Grote dank aan de donateurs!

0

Materialen op weg naar Ku

Voorjaar! De temperatuur gaat omhoog, de dagen worden langer en de sneeuw smelt in de bergen. Dat betekent voor de regio Upper Dolpo in Nepal dat de bewoners terugkeren naar hun dorpen; een deel brengt de winter elders door gezien de extreme omstandigheden. Voor de kinderen betekent het dat er eindelijk weer les gegeven kan worden en school haar deuren weer opent.

Onze laatste donatie van afgelopen december (€ 1.100) had als bestemming de school in Kuwagaon (ook wel Kugaun of Ku genaamd). Het bedrag is besteed voor de aankoop van leermiddelen als papier (er is geen internet), schriften, pennen, sportmaterialen en rijst & linzen voor de lunch.

Deze dagen gaan de spullen op transport; via 6 dagen lopen per ezel langs het beroemde Phoksundo-meer en dorpje Bhijer. Kuwagaon is het meest noordelijke dorpje van Dolpo, gelegen in een totale uithoek en nauwelijks bezocht door toeristen. Afgelopen najaar bezochten Katja Staartjes en Henk Wesselius samen met Chhiree Sherpa het dorp. De bovenstaande foto is gemaakt van tegemoetkomend ezeltransport, op de route tussen Bhijer en Shey Gompa op 4850 meter.

Deze donatie is praktisch volledig mogelijk gemaakt door een samenwerking met Twyla Learning en een leiderschapsprogramma van Capgemini. Grote dank!

0

Dank voor de giften!

Dank voor de donaties afgelopen jaar! De giften zijn in 2022 besteed aan hulp voor de school in Chharka Bhot, op 4350 meter in het ruige Dolpo. Zie hiervoor het eerdere bericht op deze website.
Afgelopen dagen is het saldo van de laatste donaties overgeboekt naar Nepal. Dit geld heeft als bestemming een piepkleine school in het meest afgelegen dorp van Dolpo: Kuwagaon (Ku gaun). Het ligt een lange dag lopen ten noorden van Bhijer en Seldang. Het was voor Katja Staartjes sinds 2011 een droom dit dorp te bezoeken. Tijdens de Great Himalaya Trail (van Phogaon naar Karang/Seldang) had ze het ver weg in de diepte zien liggen. Van alle kanten moet je meer dan 1000 meter afdalen om het dorp te bereiken, volkomen geïsoleerd van de buitenwereld op 3500 meter hoogte.

Meer over de bestemming van de gelden binnenkort via deze website.

0

Hulp school Chharka Bhot

Op 21 september j.l. bezochten we de school in Chharka Bhot (op 4350 meter hoogte) tijdens onze persoonlijke trektocht door Upper Dolpo. Er werd met smart op ons gewacht en gezamenlijk pakten we de pakketten uit die daar een tiental dagen eerder waren bezorgd na een dagenlange tocht per ezel over ruim 5000 meter hoogte. Hoe dankbaar was deze middag; het voelde als een Sinterklaas-festijn, met de opgewonden en enthousiaste kinderen.

De spullen waren allen bestemd ter ondersteuning; schoolartikelen (schriften, papier, stiften, pennen etc), sportattributen (voetballen, volleyballen, badmintonsets, netten, springtouwen etc). En verder ontving elk kind een geïsoleerde lunchbox. Deze goederen waren in Kathmandu aangeschaft dankzij donaties die de stichting afgelopen maanden ontving. Ook konden we helpen met een contante gelddonatie voor het nieuwe sanitaire gebouw, met douches en wc’s. Grote dank aan de donateurs, ook namens de school!

Behalve dat dit dorp internet ontbeert, is de grootste uitdaging de koude; de schoolklassen hebben geen verwarming. Wel krijgt de nieuwe schoolvleugel voor het eerst isolatie. De school is alleen geopend van half april tot eind oktober, daarna vriest het zo hard dat lesgeven onmogelijk is in deze niet verwarmde gebouwen. Veel van de families trekken in de winter ook weg.

Link naar eerder bericht over de school: https://stichtingtopaspiraties.nl/school-chharka-bhot-dolpo/

0

Do not turn your back

De eenwording van landen door middel van voetbal mag nooit ten koste gaan van mensenlevens. Met dit limited edition-shirt brengt Stichting PRO2 in samenwerking met Cruijff.com een eerbetoon aan de arbeiders die zijn omgekomen tijdens de bouw van de stadions in Qatar voor het WK 2022. Veelal arbeiders uit Nepal, het land dat wij ondersteunen met onze projecten.

Dit t-shirt is een speciaal herontwerp van het originele WK 1974 T-shirt waarin Johan Cruijff het Nederlands elftal leidde naar de finale tegen West-Duitsland. Op deze speciale editie staan ​​de zeven vlaggen van de landen waar de arbeiders vandaan komen. De boodschap “Don’t turn your back” is gedrukt op de 2 iconische strepen op beide mouwen. Om een krachtig statement te maken. De rugkant is zwart en toont nummer 14. Het betreft een limited edition; er zijn 6500 t-shirts gemaakt, het geschatte aantal overleden migranten tijdens de bouw.

Het shirt kun je kopen via Cruijff.com
Alle winst wordt gedoneerd aan Stichting PRO2, gericht op het helpen van de families van de werknemers in Nepal.
Deze campagne is mede mogelijk gemaakt door Brandworks. Tevens copyright bovenstaande foto.

0

School Chharka Bhot (Dolpo)

Inmiddels is besloten dat het resterende donatiegeld in kas (€ 2500) besteed wordt aan de school in Chharka Bhot, gelegen op maar liefst 4350 meter hoogte in Upper Dolpo. Het is een van de hoogst en meest afgelegen scholen in Nepal. Op onze tocht van 2018 maakte ik bovenstaande foto; er werd op dat moment buiten les gegeven.

De school in Chharka staat te springen om ondersteuning op gebied van schoolmiddelen. En er is praktisch niets als het gaat om sport-attributen. Verder is er de behoefte aan geïsoleerde lunchboxen. De school telt 70 kinderen, die uit de wijde bergachtige omgeving naar school komen lopen. Zij lunchen terplekke met hun meegebrachte eten, veelal boekweit/ aardappelen/ rijst met linzen. Door de thermoboxen kan hun eten warm blijven en is het hygiënisch en makkelijk mee te nemen. Het is geweldig dat wij deze kinderen en de school kunnen helpen dankzij de donaties die we ontvingen. Grote dank aan de donateurs, waaronder de organisaties Academie voor organisatiecultuur en Summiteers, en een paar trouwe sponsors.

Chhiree Sherpa heeft de aankoop en het transport geregeld en vandaag zijn 10 pakketten à 40 kilo per bus vertrokken vanuit Kathmandu naar Pokhara. Het betreft 70 lunchboxen en ruime hoeveelheden schoolmiddelen als papier, schriften, pennen, kleurstiften, scharen, potloden, gummen etc. Verder gaat het om voetballen, volleyballen, tennisballen, netten, badminton-sets, tafeltennis-sets en springtouwen. De vracht zal vanuit Pokhara doorgaan naar Jomsom en vervolgens per tractor over Biman Lojun La (4460 m) naar Santa. Vanaf daar gaat de tocht gedurende 3 à 4 dagen met ezels verder over de hoge pas Junben La (5550 m) naar Chharka Bhot. Binnenkort hopen we de school te bezoeken en e.e.a. met eigen ogen te aanschouwen.

N.B. Meer over het bijzondere gebied Upper Dolpo kun je lezen in het boek Lopen over de grens (pag 195-229), zie ook het kaartje op pagina 199.

0

Bedankt!

Deze foto ontvingen we onlangs van Devi Kumari Rai, de head teacher van de Himalaya Secondary school in Basa/Khastap (Solo-gebied) met een dankbericht aan de stichting en donateurs. Er wordt volop gebruik gemaakt van de sportattributen en de accordeon! Zie ook het laatste blog hierover.
Uiteraard zijn we dankbaar om dit bericht te ontvangen.

In de afgelopen maanden zijn er verschillende donaties ontvangen, wat het actuele saldo in kas op € 2500 brengt. Dit bedrag, inclusief wat nog binnenkomt, zal in de nazomer worden besteed aan een nieuw project in Dolpo dan wel de arme FarWest van Nepal. Wordt vervolgd.

0

Meer sport & muziek

Afgelopen twee jaar zijn de scholen in Nepal voor ca 65% van de tijd gesloten geweest wegens Covid; de lockdowns waren er heviger en langduriger dan in Nederland.

De eerste aandacht gaat dan niet uit naar Sport en Cultuur. Maar juist op dat gebied had de Himalaya Secondary School in Basa/Khastap (Solo), die we eerder ondersteunden met laptops, een beamer en beschermingsmiddelen tegen de pandemie, aanvullende wensen.

Het leek ons een goed idee op dit vlak een positieve impuls te geven. Tijdens ons afgelopen verblijf in Nepal is derhalve van het resterende donatie-geld in de stichtingskas (€ 500,-) het volgende gekocht: een accordeon en een fors aantal sportattributen om meer te kunnen volleyballen, voetballen en badminton & tafeltennis te spelen. Zoals altijd: grote dank aan de donateurs!

Toen de schenking terplekke werd aangeboden, waren alleen de leraren aanwezig. Helaas was de school opnieuw in lockdown, gezien de oprukkende O-variant. De verwachting is dat de scholen in Nepal begin februari weer open gaan. En juist dan is het van het grootste belang dat er weer volop gesport kan worden.

0

Hulpgoederen Humla terplekke

Eind juni arriveerde de medische hulpmaterialen te Simikot per vliegtuig – de enig mogelijke transportwijze naar het arme gebied Humla in het uiterste noordwesten van Nepal. De volgende goederen zijn gedoneerd ten behoeve van de dorpen Kharpunath, Namkha/Limi en Sarkegad:
– 6 zuurstof-concentrators (aangekocht via National Innovation Center);
– 230 kits voor de bevolking: mondkapjes, gezichtsmaskers, ontsmetting, zeep, handschoentjes, medicijnen;
– 10 medische kits voor de gezondheidsposten met inhoud als boven, met o.a. aanvullend: zuurstofsaturatiemeter, thermometer, PPE-set;
– rijst en noodles.

Bovenstaande ondersteuning is gecoördineerd vanuit vrijwilligers van de stichting READI (Rural Empowerment  & Development Initiative te Simikot) en de persoon van Mim Hamal (Kathmandu). Grote dank aan alle donateurs en betrokkenen!

0

Heftige start moesson 2021

De moesson is extreem begonnen in Nepal; er is grote schade door overstromingen in het gehele land. Zo ook in het bekende Annapurna-gebied en in het uiterste westen, het Darchula-gebied, met de belangrijke grensrivier Mahakali, die op het punt van overstromen staat. In het grensstadje Darchula begonnen we destijds, tijdens de zware moesson van 2010, onze Nepal Traverse. Door de overstromingen lukt het niet ons formele beginpunt van de traverse te bereiken: het noordwestelijke drielandenpunt. In de herkansing in het voorjaar van 2011 lukte dat uiteindelijk wel.

Op het moment is in Nepal Helambu het zwaarst getroffen, het gebied pal ten noordoosten van Kathmandu.  Er zijn is een tiental mensen omgekomen, vele huizen zijn meegesleurd door het kolkende rivierwater van de Indrawati Nadi, gevoed door de sneeuw- en regenval in het noordelijker Langtang gebied. Behalve dat velen hun huis en haard zijn kwijtgeraakt, is ook een groot aantal landbouwgrondjes pal langs de weggeslagen. Een groot drama en dat in deze corona-tijd. Helambu was destijds trouwens ook een van de zwaarst getroffen regio’s bij de aardbeving van april 2015.

Het geld dat de stichting nog aan giften in kas had, is op 19 juni overgeboekt naar Nepal, voor noodhulp aan Helambu: dekens, eten en dergelijke. De goederen komen terecht bij de bevolking in de buurt van Melamchi /Kakani, waar we als stichting reeds actief zijn voor de Shree Palchok School (zie eerdere blogs).
Dank aan de donateurs waardoor deze hulp gegeven kan worden!

Naschrift 8 juli: uiteindelijk is gekozen voor hulp in cash geld, aangezien hulpgoederen al direct door overheid en grote hulporganisaties zijn geschonken. We hebben als stichting nooit eerder gekozen voor deze vorm van hulp, maar in dit geval waren de ergst getroffenen hier het meest mee geholpen. Hier een filmpje met verslag.
Grote dank aan de donateurs en voor de coordinatie door Chhiree Sherpa, Jimi Tamang en Lakpa Lama.

0

Corona Hulp Humla

Er is afgelopen dagen totaal 5000 euro overgeboekt naar Nepal ten behoeve van Corona-hulp in Humla, een van de armste districten:
– 2000 euro voor hulpmiddelen voor personeel van medische posten in de omgeving. Plus ruim 200 kits voor patiënten in het gebied.
– 3000 euro voor zuurstof-concentrators voor de drie meest getroffen dorpen.
Simikot ligt op 2000 meter hoogte in het uiterst noordwesten van het Himalaya-land en is alleen te voet bereikbaar, dan wel via een klein vliegtuigje vanuit Nepalgunj. Dat geldt dus ook voor deze hulpgoederen, die vanuit Kathmandu via twee binnenlandse vluchten zullen worden vervoerd. Binnenkort een verslag van de verspreiding.

0

Nepal verder helpen

Als eerste: grote dank voor de donaties ten behoeve van Nepal van afgelopen tijd/weekeinde via Stichting Topaspiraties. Er is in de paar dagen nadat de advertentie van ftrprf in het FD verscheen, maar liefst € 1.810,- aan giften ontvangen. Wat een prachtige opbrengst! Dit geld zal besteed worden aan hulp in relatie tot de pandemie in een afgelegen gebied in Nepal. Binnenkort volgt een update.

Advertentie van 29 mei gemist? Hier de pagina-link op de website van ftrprf. Hopelijk zijn er ook extra giften ontvangen via de centrale campagne van giro 555 Samen in actie tegen corona.

Je kunt Nepal natuurlijk ook helpen door er straks naar toe te gaan. En we kunnen het Himalaya-land verder ondersteunen door Nepalese producten te kopen.
Zo zijn er twee aanbieders van eerlijke Nepalese thee en koffie, direct trade, van topkwaliteit:
– Nepalese koffie via 80 dayscoffee
– Nepalese thee via Bluegreens

0

HELP Nepal

Vandaag – 29 mei 2021 – staat bovenstaande foto in het Financieel Dagblad, als advertentie van ftrprf. Om hulp te vragen voor Nepal, nu het land het extra zwaar heeft gedurende de nieuwe Corona-golf met de Indiase mutant. Het zorgsysteem kan het niet aan; er zijn onvoldoende ziekenhuisbedden, onvoldoende hulpmiddelen en vooral onvoldoende zuurstof.
We kunnen de mensen helpen door te doneren via de vele kleinschalige Nederlandse en internationale initiatieven. Of centraal via giro 555 – Samen in actie tegen corona – waarmee we ook andere kwetsbare landen helpen.

Hier de link naar de advertentie in het FD en de webpagina van ftrprf.

Onze stichting zal het geld dat deze periode wordt ontvangen door schenkingen, besteden aan hulp in de strijd tegen de pandemie: medische hulpmiddelen voor afgelegen gebieden en zuurstof-apparatuur: elke euro die binnenkomt, gaat voor 100% naar Nepal.

N.B. De foto van het Nepalese jongetje is genomen in december 2015 in Kakani (Helambu) door Pieter Hemels (directeur ftrprf), toen wij daar gezamenlijk waren om de Shree Palchok School te heropenen, na de aardbevingen van april 2015. Hier de link naar de blogpost van de heropening.

0

Covid-situatie Nepal

De actuele Corona-situatie in Nepal is alarmerend; het reproductiegetal ligt boven de 2 en is daarmee het hoogste ter wereld. De zorg is overbelast en het land kan het niet aan. Er is een nijpend tekort aan alles. De grootste nood betreft nu bedden, zuurstofflessen en beademingsapparatuur. Hier de link naar een artikel van NOS (14 mei 2021) en van de Guardian (11 mei).

Hulp is op alle fronten keihard nodig. Giro 555 is afgelopen week een actie gestart voor steun aan kwetsbare landen waaronder Nepal.
Een actie die direct zoden aan de dijk zet: oxygen-concentrators. Apparaten die terplekke zuurstof concentreren zodat dit toegediend kan worden aan patiënten. Diverse stichtingen in Nederland hebben de krachten gebundeld, waarbij eea. wordt gecoördineerd vanuit Karuna Foundation.

Stichting Topaspiraties heeft 1000 euro overgeboekt ter ondersteuning (grote dank aan donateurs!). Alle verdere hulp is welkom! Je kunt geld rechtstreeks overboeken naar Karuna Nederland op rekening NL55 RABO 0340 1608 96 ovv. noodhulp oxygen concentrators.
Ook wij gaan uiteraard door met hulp bieden, tijdens én na corona. Donaties daarvoor kunnen naar Stichting Topaspiraties op rekening NL38 INGB 0009 3584 78.

N.B. Bovenstaande foto komt van internet, bron is (mij) onbekend.
Wil je meer lezen over de werking van medicinale zuurstof: hier een interessante link via NRC.

0

Beamer School Basa

Op 22 februari jl. is op de school in Basa (Solo-gebied) een beamer overhandigd, waarmee een nieuwe fase wordt ingeluid met digitaal lesgeven. Ook zijn er aanvullende medische hulpmiddelen geschonken ten behoeve van Corona.
Deze hulp is grotendeels mogelijk gemaakt door de Lions Club Roosendaal. Grote dank, namens de docenten, leerlingen en ouders uit het Solo-gebied, ten zuiden van de Mount Everest!

0