rechtstreekse donatie!

Blijdschap met zonnelampjes

Blijdschap met zonnelampjes

Tijdens ons verblijf afgelopen weken in het Solo-gebied in Nepal hebben we een groot aantal mensen kunnen verblijden met WakaWaka zonnelampjes. In het dorpje Mera (even ten oosten van de airstrip Phaplu)verdeelden we zo’n 40 lampjes en in Khastap (Basa, het dorp waar de medische post werd geopend) konden we 85 gezinnen verblijden met een WakaWaka. En dat allemaal dankzij het principe Buy one = Give one van de firma WakaWaka en de verkopen bij Kathmandu Outdoor in Amsterdam, Utrecht en Nijmegen. Grote dank aan beide organisaties en niet te vergeten aan de kopers!
We hadden daarnaast nog de beschikking over 8 ‘WakaWaka Powers’ (lampje + accu) dankzij het yoga-event van Runningbuddha afgelopen zomer op het strand van Scheveningen. Deze hebben we gedurende onze tocht gericht gedoneerd. Zo dankbaar als de mensen waren, geweldig om mee te maken.
Aan het einde van onze tocht liepen we via Pikey Peak terug naar Phaplu. We overnachtten in een lodge op 3600 meter, bij een jong gezin. Op gegeven moment kwam ter sprake wat wij gedaan hadden. Toen de eigenaar hoorde van de dokterspost en de wakaWaka’s, kreeg hij een grote grijns op z’n gezicht: dat was op de regionale radio uitgebreid in het nieuws geweest. “Konden we voor hun dorp ook niet voor alle families een zonnelampje regelen?” Extra exemplaren hadden we niet meer, maar de zwarte Power van Henk hebben we er achter gelaten. Kunnen zij er in ieder geval van profiteren.