rechtstreekse donatie!

Dankzij de hulp van velen

Dankzij de hulp van velen

De balans opmakend, is er € 40.334 euro gedoneerd aan Stichting Topaspiraties. Ruim 200 personen/instanties hebben geld overgemaakt voor de hulp aan Nepal. Ook werd er geld ingezameld via bijzondere initiatieven. Bijvoorbeeld door de jeugd van Okkenbroek (heitje voor karweitje), Studio Dynamica (zonnegroeten), Anja Ronken (beklimming Mont Blanc), Wim Brenkman (beklimming Mera Peak Nepal), Kathmandu Outdoor (donatie-box in de winkels) en organisatie The Next View. We schatten dat in totaal meer dan 300 mensen hebben bijgedragen aan dit prachtige resultaat. Grote dank aan alle donateurs!

Het totaalbedrag komt voor 100% ten goede aan Nepal en praktisch al het geld is op dit moment verdeeld. De laatste euro’s schenken we tijdens ons komende verblijf en na afloop zullen we de totaalbalans opmaken t.a.v. de besteding. Het grootste deel, € 28.000,- is geschonken aan de Shree Palchowk Secondary School in Kakani (Helambu, even boven Melamchi). Onze vriend Chhiree Sherpa overhandigde het eerste bedrag eind september tijdens een ceremony (zie bovenstaande foto). Hoe dankbaar om deze kinderen een nieuw schoolgebouw te kunnen bieden. Komende dagen zullen we zelf de school bezoeken en een inauguratie-ceremonie bijwonen op 30 december. Als het goed is, zou de nieuwbouw van vier lokalen dan praktisch gereed moeten zijn. Er zijn grote vorderingen gemaakt de afgelopen week, gezien de prefab-bouwwijze.

Tijdens het verblijf in Kakani en de korte trektocht die we daarna maken over Gosainkund, kunnen er geen foto’s met verslag worden doorgestuurd. Dat kan pas na afloop vanuit Kathmandu. Tijdens de ceremony op de school en de tocht kunnen we vanuit de Thuraya-satelliettelefoon wel sms-berichten verzenden, die op Twitter @katjastaartjes verschijnen. Helaas kunnen we geen andere twitters /meldingen ontvangen. Tot over een paar weken!