rechtstreekse donatie!

Materialen op weg naar Ku

Materialen op weg naar Ku

Voorjaar! De temperatuur gaat omhoog, de dagen worden langer en de sneeuw smelt in de bergen. Dat betekent voor de regio Upper Dolpo in Nepal dat de bewoners terugkeren naar hun dorpen; een deel brengt de winter elders door gezien de extreme omstandigheden. Voor de kinderen betekent het dat er eindelijk weer les gegeven kan worden en school haar deuren weer opent.

Onze laatste donatie van afgelopen december (€ 1.100) had als bestemming de school in Kuwagaon (ook wel Kugaun of Ku genaamd). Het bedrag is besteed voor de aankoop van leermiddelen als papier (er is geen internet), schriften, pennen, sportmaterialen en rijst & linzen voor de lunch.

Deze dagen gaan de spullen op transport; via 6 dagen lopen per ezel langs het beroemde Phoksundo-meer en dorpje Bhijer. Kuwagaon is het meest noordelijke dorpje van Dolpo, gelegen in een totale uithoek en nauwelijks bezocht door toeristen. Afgelopen najaar bezochten Katja Staartjes en Henk Wesselius samen met Chhiree Sherpa het dorp. De bovenstaande foto is gemaakt van tegemoetkomend ezeltransport, op de route tussen Bhijer en Shey Gompa op 4850 meter.

Deze donatie is praktisch volledig mogelijk gemaakt door een samenwerking met Twyla Learning en een leiderschapsprogramma van Capgemini. Grote dank!