rechtstreekse donatie!

Smartboard op school Basa!

Smartboard op school Basa!

Afgelopen december 2023 trokken vijf vrouwen met Katja Staartjes en Chhiree Sherpa door het Solo-gebied in Nepal; het gebied ten zuiden van Mount Everest. Een belangrijk onderdeel van de reis vormde het bezoek aan de Shree Himalaya Secondary School in Khastap/Basa, een van de scholen die vanuit Stichting Topaspiraties worden ondersteund.
Totaal ontvingen we afgelopen najaar maar liefst 200 giften, grotendeels via de actie met Go Fund Me. In totaal kon een bedrag van 9000 euro worden overgemaakt naar Nepal, ruim boven de gehoopte doelstelling van 8000 euro. Dankzij deze donaties kon het volgende worden aangeschaft: smartboard, omvormer & accu’s, geluidsinstallatie en sportattributen. Verder is er work in progress: er worden terplekke zo’n 60 houten tafels en schoolbanken getimmerd van lokaal hout.

Ter gelegenheid van onze komst was een ceremonie georganiseerd, met speeches van de schoolleiding & lokale overheid. En met traditionele dansen in prachtige klederdracht volgens de Rai-cultuur. Overweldigend om deze ceremonie mee te hebben kunnen maken. Zoveel dankbaarheid voor de ondersteuning dankzij alle giften. Het smartbord, dat begin december al was getransporteerd, werd terplekke onthuld. De school blijkt een primeur te hebben; de eerste school in de regio die over een dergelijk bord beschikt!

Behalve de school in Khastap konden we de Siddhakali Primary school in Khuskum helpen met een laptop en printer. Het is een schooltje met slechts 3 leraren en 24 leerlingen, een uur lopen vanaf Basa. Het was zo dierbaar om de blijdschap te zien bij Head Teacher Lila Devi Gurung; voor haar school vormt dit de eerste stap naar digitalisering.

Grote dank aan alle donateurs die bovenstaande hulp mogelijk hebben gemaakt.
Voor nu wensen we iedereen een gezond en goed 2024!