rechtstreekse donatie!

Wasruimte school Chharka

Wasruimte school Chharka

In navolging op de ondersteuning vorig najaar, heeft stichting Topaspiraties opnieuw een donatie kunnen doen aan de Shree Chharka Bhot Basic School in Dolpo. Deze school ligt op 4350 meter hoogte en is alleen te voet bereikbaar, na een dagenlange trektocht over passen van ruim 5000 meter. Het is de hoogstgelegen school van het Himalaya-land Nepal.

Dankzij de donatie van voedingmiddelenbedrijf Rixona en een paar trouwe individuele donateurs hebben we € 2500,- kunnen overmaken naar de school. Het bedrag zal worden aangewend voor het begrotingstekort van twee gemeenschappelijke wasruimtes, met douches en toiletten. Een zonneboiler zorgt voor warm water.
Het betreft een grote vooruitgang qua hygiëne en voorzieningen; op dit moment is er geen enkele wasmogelijkheid anders dan een kraantje, en er zijn buiten slechts 2 toiletten, voor ruim 80 leerlingen.

Toen wij vorig najaar de school bezochten was het washuis in aanbouw. Het is betekenisvol om een bijdrage te kunnen leveren aan de verdere betegeling en afwerking van het gebouw. Grote dank aan de donateurs!